Ruth Vandamme

Medisch secretaresse met een aanstekelijke lach

“Na 10 jaar in diverse administratieve functies te hebben gewerkt ben ik op mijn 28ste begonnen aan de professionele bachelor medisch secretariaat via afstandsonderwijs. De medische sector heeft me altijd geboeid en ik ben erg blij dat ik de ervaring die ik had met dat medische kan combineren.”

 

“Het is fijn werken in dit ziekenhuis, zeker in het MKA-team. Onze groep bestaat uit twee artsen, drie verpleegkundigen en twee secretaresses. Het is een meevaller dat onze persoonlijkheden bij elkaar passen maar hoe je met elkaar omgaat is natuurlijk een bewuste keuze. Wederzijds respect en begrip is voor ons heel belangrijk, en daar kom je heel ver mee. Ik krijg veel vertrouwen en verantwoordelijkheid en voel me gewaardeerd.”

“Patiëntvriendelijkheid is belangrijk in elke functie. Als ik vriendelijk ben aan de telefoon straalt dat af op het hele ziekenhuis.”

"De dagen vliegen voorbij"

“Patiëntvriendelijkheid is belangrijk in elke functie. Als ik vriendelijk ben aan de telefoon straalt dat af op het hele ziekenhuis. Ik hecht dan ook veel belang aan een goed contact met de patiënten maar ook met de tandartsen die naar ons doorverwijzen. az Vesalius is geen groot ziekenhuis, waardoor wij een persoonlijk contact met onze patiënten hebben. Soms komt iemand gespannen binnen en het geeft een goed gevoel als je die persoon dan kan geruststellen, daar haal ik veel voldoening uit.”

 

“Het is een heel gevarieerde job en mijn werkdagen kunnen wel eens hectisch zijn. Als medisch secretaresses beantwoorden wij de telefoon, beheren de agenda’s van onze artsen, doen de operatieplanning, typen verslagen en onthalen patiënten. Je kan vooraf je werkdag proberen plannen maar je moet flexibel zijn en de dag nemen zoals hij komt. Ik doe mijn job heel graag, de dagen vliegen hier echt voorbij.”