Bart Meers

Verpleegkundige met teamspirit

“Zeven jaar geleden besloot ik me om te scholen naar verpleegkundige, ik zocht een job met werkzekerheid en voldoende menselijk contact. Ik liep stage in verschillende ziekenhuizen. Op sommige plekken was de sfeer anoniem en afstandelijk, in andere dan weer iets te los, maar in az Vesalius voelde ik me al snel op mijn gemak.”

 

“Op dinsdag ben ik afgestudeerd en in diezelfde week op vrijdag hier gestart. Eerst drie jaar op heelkunde en de afgelopen drie jaar op de dienst medische beeldvorming. Een beetje een sprong in het diepe, want ik was heel tevreden op heelkunde toen een vriend op radiologie me aanraadde om daar te solliciteren. Dat was een goede keuze, hier heb ik echt mijn plek gevonden. We zijn een hecht team, iedereen staat voor elkaar klaar, een fijn gevoel.”

“Ik ben best fier op mijn job. Het is toch belangrijk wat wij doen, en de waardering die we krijgen geeft veel voldoening”

"De mooiste job van heel het ziekenhuis"

“In mijn ogen hebben wij op onze dienst de mooiste job van het hele ziekenhuis. We hebben een heel fijn patiëntencontact en daarnaast is ons werk heel technisch. Wij zorgen ervoor dat de camera goed staat, dat de patiënt goed gepositioneerd ligt, dat de contrastvloeistof goed doorloopt, ... Je moet ook zorgen dat je op de hoogte blijft van nieuwe machines en nieuwe technieken, we volgen elk half jaar een bijscholing.”  

 

“Ik werk hier heel graag, het is niet zo’n groot ziekenhuis dus je kent veel mensen, ik voel me hier thuis. Onlangs stuurde een patiënt een mailtje om te zeggen dat ze zo vriendelijk onthaald was bij ons, dat doet plezier. Ik ben best fier op mijn job. Het is toch belangrijk wat wij doen, en de waardering die we krijgen geeft veel voldoening.”