Dokter Kristof Smeets

Orthopedist met grote plannen

“Ik ben hier ondertussen een jaar en werk hier heel graag. Voor ik in az Vesalius aan de slag ging had ik enkele gesprekken met de artsen van de dienst orthopedie en er was meteen een klik. De sfeer binnen onze dienst is heel goed. Iedereen staat voor elkaar klaar, je moet wel echt een teamspeler zijn om in dit team te passen.”

 

“De dienst orthopedie van az Vesalius heeft ook een goede naam in de buitenwereld, dat speelde zeker mee toen ik de keuze voor dit ziekenhuis maakte. De afstand naar de directie is kort, als je hier iets wil verwezenlijken kan dat. Artsen krijgen hier de mogelijkheid om nieuwe projecten op te starten, om de nodige investeringen te doen om de kwaliteit van onze geneeskunde te verhogen. Zo kunnen wij hier de beste zorg aanbieden.”

“De beste kwaliteit van zorg bieden in combinatie met een persoonlijke aanpak, dat zijn de grootste troeven van ons ziekenhuis.”

"Belastend, maar als je het graag doet voelt het niet zwaar"

“De beste kwaliteit van zorg bieden in combinatie met een persoonlijke aanpak, dat zijn de grootste troeven van ons ziekenhuis. Dat dit geen mastodontziekenhuis is, is ook voor de patiënten een groot voordeel. Grote ziekenhuizen zijn vaak anoniemer en dat is hier zeker niet het geval. Elke patiënt wordt door ons rechtstreeks behandeld, dat is hier een evidentie. Zij weten dat ze door hun arts gezien, geopereerd en opgevolgd worden, dat geeft hen vertrouwen.”

 

“Naast patiëntencontacten en operaties moet je er voor zorgen dat je bij blijft. Bijscholingen en blijven studeren, de literatuur in je vakgebied opvolgen, dat is ontzettend belangrijk als je een goede orthopedist wil zijn. Daar kruipt wel wat tijd in. Het is een belastende job, maar als je het graag doet voelt dat niet zwaar.”