Ons verhaal

Werken bij az Vesalius

az Vesalius is een regionaal ziekenhuis met campussen in Tongeren en Bilzen. In ons ziekenhuis bieden wij basiszorg van topkwaliteit, dichtbij huis. Bij ons staat de patiƫnt centraal.

De cijfers liegen er niet om.

300 bedden
100 artsen
800 medewerkers

Over az Vesalius

Om ons verhaal elke dag waar te maken zijn wij op zoek naar verschillende profielen en talenten, elk even waardevol. Als zorgmedewerker in een ziekenhuis speel je immers een cruciale rol in hoe onze patiënten hun verblijf of bezoek beleven. In ons ziekenhuis wordt kwaliteitsvol samengewerkt, in een gemoedelijke sfeer.

Daarom vinden we het van groot belang dat onze medewerkers vriendelijk, respectvol, deskundig, betrouwbaar en collegiaal zijn. Met 100 artsen en 800 personeelsleden maken wij dagelijks onze zorg met een menselijk gelaat waar. We beschikken over een erkende MUG en gespecialiseerde dienst spoedgevallen, diensten heelkunde, inwendige geneeskunde, neonatologie, materniteit, geriatrie, revalidatie, een palliatieve eenheid, een chirurgisch en inwendig dagziekenhuis en een uitgebreide polikliniek.

In juli 2017 ontving az Vesalius het NIAZ-kwaliteitslabel dat staat voor deskundige en kwalitatieve zorg, een gewaarborgde veiligheid voor patiënten en medewerkers, en een op verbetering gerichte bedrijfscultuur.

Samen met het Jessa ziekenhuis in Hasselt, het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder en het Sint-Trudo ziekenhuis in Sint-Truiden vormen wij een ziekenhuisnetwerk om op een zo doelmatig mogelijke manier de zorg aan te bieden die de bevolking nodig heeft. Deze structurele samenwerking biedt de mogelijkheid om binnen ons zorggebied een breed pakket aan hoogkwalitatieve zorgactiviteiten uit te bouwen dat alle pathologieën omvat, met uitzondering van de zeer zeldzame aandoeningen.

Collega's aan het woord